• turkish english german arabic russian franches spain



SERVİS DETAYLARI

KAYNAK SERVİSİ


Kaynak, aynı veya benzer yapıdaki bir veya daha fazla materyallerin ısının etkisiyle eritilerek birbirine kalıcı bir şekilde birleştirilmesi işlemidir. Kaynak yapımı, Tunç Çağ’a ve Avrupa ve Orta Doğu’da Demir Çağı’na kadar uzanmaktadır.

 

O dönemlerde kaynak yapımında kullanılan yöntem ateşle yapılan kaynak yöntemiydi. Böylelikle çeşitli silah ve benzerleri, el aletleri ve bazı eşyalar yapılmaktaydı. Günümüzde akla gelen şekliyle kaynak yapımı ise 20. Yüzyılın başlarından itibaren ilk olarak yüksek yapılarda, daha sonraları gemi inşaatı ve köprülerde kullanılmıştır.

 

Kaynaklı birleşimler çelik yapılarda, çelik tasarrufu, yapımının daha az zaman alması vb. gibi özelliklerinde dolayı oldukça yaygın kullanılmaktadır. Böylece çelik yapılarda önemli gelişmeler meydana gelmiştir.

 

Kaynak çeşitleri ikiye ayrılır:

Ergitme Kaynağı Yöntemi
Basınç Kaynağı Yöntemi

 

Açık hava, su altı, dış alan vb. Mekan gözetilmeksizin, kaynak yapım işlemi oldukça tehlikeli olduğu için, önlemlerin alınması şarttır. Aksi taktirde yanmalara, elektrik şoklara, gözün hasar görmesine, kokudan zehirlenmeye ve ultraviyole ışınlarına normalden fazla maruz kalınmasına neden olabilir. Etrafa yayılan serpintilerden bir maske yardımıyla öncelikle gözleri ve yüzü korumak gerektiği için kaynak maskesi ile, etrafta alev alabilecek maddelerin bulunmamasını da sağlamak gerekir. Artık günümüzde robot kaynak yapma aletlerinin de kullanılmasıyla güvenliğin daha çok sağlanabildiğini söyleyebiliriz.



Canlı Destek



Merhaba, size daha hızlı yanıt verebilmemiz için aşağıdaki iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz.